Передплата 2024 «Добра кухня»

Перемога України допоможе уникнути Третьої світової війни, — Байден

  • 22.12.2022, 09:35
  • 820

Президент США Джо Байден заявив, що успіх України на полі бою допоможе уникнути Третьої світової війни

Володимир Зеленський і Джо Байден. Фото ОПУ
Володимир Зеленський і Джо Байден. Фото ОПУ

Під час пресконференції після переговорів із президентом України, Байден нагадав, що «до російського вторгнення США виділяли величезний обсяг підтримки щодо безпеки».

«Ми дали Україні те, щоб їй було необхідно, щоб обороняти себе. Понад 20 млрд надали на оборонну допомогу. Зараз виділили 2,5 млрд. додатково. Зараз ми працюємо з партнерами, щоб розвинути можливості в 4 напрямках — ППО, ми представили сотні артилерійських систем, ми працюємо над постачанням танків та броньованої техніки та поставили понад 200 000 боєприпасів», — сказав президент США.

На думку Байдена, зараз важливо, «щоб залишався союз на підтримку України. Зараз ми надаємо таку підтримку, щоб вона не призвела до розділів та проблем у ЄС та НАТО. Ми надаємо те, що допомагає на полі бою».

«Я мав кілька сотень годин з нашими європейськими союзниками. І пояснював, чому в їхніх інтересах продовжувати підтримувати Україну. Вони повністю розуміють, але вони не хочуть війни з рф, Третьої світової. Цього можна уникнути, якщо Україна забезпечить успіх на полі бою», — наголосив Байден.

Схожі новини