Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Славську митець Петро Сипняк презентує Різдвяну тематику на полотні

Гроші від продажу картин скеровують на допомогу ЗСУ

Фото з архіву Володимира Беги
Фото з архіву Володимира Беги

У Славську відкрили виставку картин відомого львівського художника Петра Сипняка. В артгалереї «Максим» експонують полотна на Різдвяну тематику (шопки, вертепи, колядники, церкви) та картини із зображенням чумаків, пейзажів, а також колоритні натюрморти. Презентують 75 картин митця. Експозиція триватиме до кінця січня 2023 року.

«У цей складний час ми хотіли подарувати кожному трішки Різдвяного натхнення, а це якнайкраще можуть зробити вертепи Петра Сипняка», — розповіла під час відкриття виставки власниця артгалереї, поціновувачка мистецтва Оксана Ареф'єва.

Як розповів для «ВЗ» Петро Сипняк, суть виставки у Славську — презентувати мистецтво на полотні і допомогти фронту. Ціна картини — від кількох сотень доларів до тисячі умовних одиниць. Під час відкриття експозиції провели благодійну лотерею, зібрали понад десять тисяч гривень, які передадуть на потреби ЗСУ. Митець каже, поки у Славську триватиме лижний сезон, його картини мають попит, зокрема серед туристів з інших регіонів України.

«Щодня мені надходять різні пропозиції подарувати картини для благодійності, щоб допомогти фронту, — каже пан Сипняк. — У Палаці мистецтв був аукціон (організатор — шоумен Сергій Притула), ми розмальовували гільзи від снарядів. На гільзі я теж намалював Різдвяний вертеп. Мою гільзу продали, її стартова ціна була тисячу доларів. У Львові є лише кілька галерей, які намагаються щось робити, попри відімкнення світла. Картини під час війни не надто купують. Це за щастя, коли в складний час хтось купує картину і дає прибутки художнику, щоб той вижив, купив за щось фарби. Зараз продають генератори…»

Схожі новини