Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росія погрожує Греції

  • 19.12.2022, 15:45
  • 768

рф погрожує Греції через плани надати Україні С-300

ППО С-300. Фото із мережі
ППО С-300. Фото із мережі

Міністерство закордонних справ рф погрожує Греції через те, що грецька влада готова передати Україні зенітно-ракетні системи С-300 за умови розміщення на Криті американських комплексів Patriot.

Погрозами опублікували на сайті МЗС РФ від імені речниці міністерства марії захарової.

Вона заявила, що плани про постачання Києву С-300 та інших засобів ППО є провокаційними та «відверто ворожими» щодо рф. Її заява складена у традиційному пропагандистському стилі мзс рф, у якій є безпідставні звинувачення щодо України.

«Офіційні Афіни не турбує, що, спрямовуючи озброєння у зону бойових дій, вони стають прямими співучасниками українських неонацистів, які здійснюють злочинну війну проти мирного цивільного населення Донбасу, Запоріжжя та Херсонщини, зокрема — численних етнічних греків, які проживають там», — зазначила захарова.

Речниця додала, що потенційна передача Україні систем С300 стане «грубим порушенням» російсько-грецьких міжурядових угод про військово-технічне співробітництво та «неминуче матиме наслідки».

«Поки ще не пізно, можна відмовитися від небезпечних задумів. Ще раз попереджаємо грецьке керівництво про відповідальність», — заявила захарова.

Схожі новини