Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Як росіяни маніпулюють інформацією про «таємні операції британських морпіхів в Україні»

  • 18.12.2022, 17:00
  • 556

Прокремлевські Telegram-канали та російські ЗМІ пишуть, ніби військовослужбовці з кількох країн НАТО та «мережа шпигунів» «таємно присутні в Україні, де надають підтримку українській армії»

Така інформація почала з`являтися після публікації статті британського генерала-лейтенанта Роберта Магована профільному журналі королівської морської піхоти.

Як зазначили журналісти фактчекінгового проєкту StopFake, Магован повідомив:

«Ми вже бачили проблиски нової концепції Commando Force, яка відпрацювала по-справжньому у жахливому конфлікті в Україні. У січні цього року 45-ту групу командос було відправлено в найкоротші терміни з глибин темної північної норвезької зими для евакуації британського посольства в Києві до Польщі. Потім у квітні вони повернулися до країни, щоб поновити дипломатичну місію, забезпечивши захист персоналу. На обох етапах командос підтримували інші непомітні операції у надзвичайно складній ситуації та з високим рівнем політичного та військового ризику».

Також генерал-лейтенант повідомляв, що все літо вони допомагали навчати українських військовослужбовців, і також збираються навчати українських морпіхів.

Але нічого про те, що британці брали участь у будь-яких бойових діях в Україні, Магован не говорив, як це поширили російські ЗМІ.

Схожі новини