Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Німеччині заявили, що виявили серйозні проблеми із БМП Puma

  • 18.12.2022, 15:30
  • 784

У Німеччині виявили численні проблеми з бойовими машинами піхоти Puma, які мали використовувати сили швидкого реагування НАТО

БМП Puma. Фото із мережі
БМП Puma. Фото із мережі

Про це повідомило видання Spigel з посиланням на отриманий звіт командира 10-ї танкової дивізії.

Навчання зі стрільб із залученням 18 таких БМП нещодавно викрили кілька технічних проблем, і це стало топ-проблемою для Міноборони, оскільки з наступного року їх мали б використовувати у межах сил швидкого реагування НАТО.

Машини, які є на озброєнні 37-ї танково-гренадерської бригади, почали виходити з ладу через кілька днів, тоді як з танками Leopard-2 подібних проблем не виникало.

У листі нібито йдеться, що з 18 БМП за вісім днів навчань вийшли з ладу усі - через різні технічні несправності. Найбільше проблем виникало з електронікою. Як стверджує командувач, військовим було відомо, що такі проблеми можуть виникати, але цього ніколи не ставалося у таких масштабах і це не було очікувано, тому що надмірного навантаження на техніку не давали.

80−90% Leopard-2, натомість, зберегли боєготовність, а дрібні проблеми вдавалося усунути менш як за добу.

БМП «Пума» розробили і виготовляють Krauss-Maffei Wegmann (KMW) та Rheinmetall Landsysteme GmbH. Їх на початку вважали дуже передовою технікою, але згодом почали виникати різні технічні проблеми.

Генеральний інспектор Бундесверу Еберхард Зорн заявив, що разом з фахівцями оборонпрому здійснять негайну оцінку пошкоджень техніки, та додав, що Німеччина у будь-якому випадку буде готова виконувати свої зобов’язання у рамках НАТО. У силах швидкого реагування їх тепер можуть замінити на старіші, але надійніші Marder.

Схожі новини