Передплата 2024 «Добрий господар»

Столтенберг: путін планує тривалу війну в Україні

  • 17.12.2022, 09:45
  • 685

рф готується до затяжної війни, а країни НАТО, які підтримують Київ, повинні надсилати зброю, поки путін не зрозуміє, що «не може перемогти на полі бою»

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Майже за 10 місяців після вторгнення рф українські війська завдали кремлю низку поразок, унаслідок яких було звільнено значні території.

Однак генеральний секретар НАТО Столтенберг попередив, що немає жодних ознак того, що путін «відмовився від своєї загальної мети — контролю над Україною».

«Ми не повинні недооцінювати росію. рф планує довгу війну. Ми бачимо, що вони мобілізують більше сил, що вони готові зазнавати великих втрат, що вони намагаються отримати доступ до більшої кількості зброї та боєприпасів. Ми маємо розуміти, що президент путін готовий до тривалої війни і нових наступальних операцій», — сказав він.

Столтенберг вважає, що «найімовірніше, ця війна закінчиться за столом переговорів, як і більшість воєн», але будь-яке рішення має забезпечити «перемогу України як суверенної, незалежної держави».

Найшвидший спосіб домогтися цього, на думку генсека НАТО, — «надати військову підтримку, щоб президент путін зрозумів, що він не може перемогти на полі бою, а повинен сісти за стіл переговорів і вести переговори в дусі доброї волі».

Столтенберг сказав, що «триває дискусія» щодо постачання ракетних батарей Patriot, але зазначив, що союзники по НАТО мають бути впевнені, що в них достатньо боєприпасів і запасних частин, щоб зброя, відправлена досі, працювала.

Схожі новини