Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На ринку «Вернісаж» продають погруддя Зеленського за тисячу гривень, щоб допомогти воїнам

Ідею придумали черкаські волонтери, подружжя Чернових, які з перших днів широкомасштабного вторгнення допомагають фронту

Фото автора
Фото автора

На сувенірному ринку «Вернісаж» продають гіпсове погруддя президента України, головнокомандувача Володимира Зеленського. Коштує такий сувенір тисячу гривень. Це соціальний проєкт групи черкаських волонтерів, які жертвують від кожної покупки погруддя Зеленського 50 відсотків коштів на фронт, зокрема на потреби воїнів, які воюють під Бахмутом.

Продавець ринку Іван розповів «ВЗ», що попит на сувенір є, щодня продають по два-три погруддя. Пан Іван каже, що деякі покупці дратує такий сувенір, мовляв, не варто робити із президента культ… «У соцмережах з цього приводу є багато критики, — каже продавець. — Нехай би ці критики поїхали в Бахмут і подивилися, чи варто допомагати фронту. Треба підтримувати волонтерські проєкти. Ці волонтери з Черкас їздять в гарячі точки, допомагають ЗСУ».

Василь Чернов — волонтер з Черкас, який придумав продавати погруддя Зеленського для допомоги фронту. Чоловік родом з Донеччини, тож тема війни для нього вкрай болюча. З 24 лютого вирішив з дружиною Тетяною та місцевими волонтерами допомагати армії, чим можуть.

«У мене — 40 поїздок на передову, я давно допомагаю фронту, — сказав пан Василь у коментарі для „ВЗ“. — Допомагаю хлопцям з Бахмута, Курахова. Возимо туди буржуйки, бронежилети, теплі речі, медикаменти… Зараз хлопцям дуже потрібні газові балони, щоб в окопах зігрітися. Допомагав також людям з Чернігова, який був під обстрілами евакуюватися. Щоб зібрати гроші на паливо, аби заправляти машини, якими ідемо на фронт, вирішили виготовити і продавати погруддя Зеленського. Форму обличчя з погруддям вилив наш скульптор з Черкас. У 2014 році ми робили погруддя Віктора Ющенка та Юлії Тимошенко. Скульптор робив форму по фото з відкритих мереж».

Схожі новини