Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Це профанація, яка перешкоджає членству України в ЄС»

  • 13.12.2022, 19:43
  • 933

Петро Порошенко про законопроєкт щодо відбору суддів Конституційного Суду

Петро Порошенко з трибуни Верховної Ради закликав народних депутатів не підтримувати законопроєкт про відбір суддів Конституційного Суду України, який перетворює незалежну процедуру на профанацію.

«Сьогодні ми вирішуємо питання нашого членства в Євросоюзі. І тому якість законопроектів має бути абсолютно бездоганною. Ми маємо говорити не тільки про суверенітет, а про наше майбутнє членство в ЄС, куди прагнуть рухатися 90% українців», — наголосив Порошенко.

«В 2020 році, два роки тому, я разом зі своїми колегами зареєстрував законопроєкт про принципи формування Конституційного Суду. Він отримав підтримку громадських організацій, він отримав підтримку наших партнерів. І ключове — він базувався на позитивному досвіді формування Вищого антикорупційного суду України», — нагадав п’ятий президент.

«Я пишаюся тим, що Антикорупційний суд був повністю сформований, з рішенням ВККС, з рішенням Вищої ради правосуддя, з проведенням конкурсів, за участю Ради. І на сьогоднішній день після його більш як трирічного функціонування — це суд, який викликає найбільшу довіру, разом з Верховним Судом», — констатував Петро Порошенко.

«Ми запропонували той самий механізм. Замість того, зараз ми ризикуємо отримати профанацію. Профанацію конкурсів, профанацію експертів. І дорадчий голос, який на сьогоднішній день не наближає Україну до Європейського Союзу», — застеріг Порошенко народних депутатів.

«Шкода. Я наголошую на тому, що ми мали б повернутися до нашого законопроєкту. Хоча б розглядати його як альтернативний. Дати можливість народним депутатам самим вибирати найкращу форму, а не орієнтуватися лише на безіменний офіс. Я впевнений в тому, що це б гарантовано призвело до прийняття законопроєкту, який би забезпечив рух в Європу», — вважає Петро Порошенко.

«За цей законопроект фракція „Європейська Солідарність“ як за профанацію голосувати не буде», — наголосив Порошенко.

Схожі новини