Передплата 2024 «Добрий господар»

​Спільника та бізнес-партнера Кауфмана заарештували із заставою у 124 млн грн

  • 08.12.2022, 12:30
  • 883

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для одеського бізнесмена Алекса Боруховича (Олександр Грановський) у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави 124 млн гривень

Олександр Борухович (Грановський)
Олександр Борухович (Грановський)

Про це повідомив Центр протидії корупції.

Як відомо, детективи НАБУ затримали Боруховича 5 грудня разом з його бізнес-партнером Борисом Кауфманом. Їх підозрюють у створенні злочинної організації, що протягом останнього року контролювала практично всі питання економічного життя Одеси.

НАБУ та САП стверджують, що організація Кауфмана та Боруховича щомісяця отримувала дохід в середньому 12 млн грн.

Ці гроші використовувалися, зокрема, для систематичного підкупу одеських чиновників.

Один із заступників мера Одеси з листопада 2021 року до серпня 2022 року нібито отримав майже 2,5 млн грн за ухвалення рішень та вплив на депутатів. Інший — 900 000 грн з березня до липня, ще одній заступниці нібито передали 300 000 грн.

Прокурор САП під час судового засідання просив арештувати Боруховича без застави або призначити її в розмірі не менше 198 млн грн. Боруховича хотів взяти на поруки головний рабин Одеси Авраам Вольф, але на засідання він не прийшов, виклавши своє прохання письмово.

Довідка

Алекс Борухович — ексдепутат Верховної Ради (2002−2006) від СДПУ(о). Він є бізнес-партнером Кауфмана та разом з ним володіє Vertex Hotel Group, яка керує готелями в Одесі.

Схожі новини