Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На фронті загинув пластун Лугарєв. Він очолював організацію в Івано-Франківську

  • 08.12.2022, 10:45
  • 821

Назарій Лугарєв, який працював на посаді станичного Івано-Франківська, загинув на війні. Він не перший рік захищав Україну від ворога

Фото: Пласт Івано-Франківська
Фото: Пласт Івано-Франківська

Про це повідомили у соцмережі Пласту.

«Хлопець родом з Франківська, вступив до Пласту ще у 2005 році й належав до гуртка „Торнадо“ юнацького куреня ч. 79 ім. В. Липинського. У старшопластунстві був виховником і Лісовим Чортом. Організовував десятки пластових подій, таборів, вишколів… Був головою Пласту в Івано-Франківську з 2018 року й аж до загибелі», — йдеться в повідомленні.

У Пластовому Курені «Лісові Чорти» зазначили, що Лугарєв був фаховим військовим. У 2013 році, після проходження строкової служби, він служив за контрактом. З 2014 року брав участь в бойових діях на Сході України. Був ветераном АТО.

«Будучи в резерві, з початку повномасштабного вторгнення пластун знову став на захист країни й брав участь у боях в Запорізькій області як головний сержант 1-го стрілецького взводу 2-ої стрілецької роти 78-го окремого батальйону 102-ої окремої бригади ТрО імені полковника Дмитра Вітовського», — додали у курені.

Лугарєв загинув з двома побратимами зі своєї роти під час виконання бойового завдання внаслідок мінометного обстрілу поблизу м. Гуляйполе Запорізької області. Залишилась дружина Мар’яна та син Данило.

Схожі новини