Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові облаштують 18 ялинкових ринків

Тим часом, у мерії досі не визначилися, чи будуть цього року ставити головну ялинку на площі перед Оперним театром

Ялинка. Фото ЛМР
Ялинка. Фото ЛМР

Війна війною, а продаж новорічних ялинок — «за розкладом»… Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив місця легального продажу хвойних дерев. Цього року їх буде значно менше, ніж торік, лише вісімнадцять. Торгівля хвойними дозволена з 17 грудня 2022 року і триватиме до 6 січня 2023 року. Тим часом, у львівській мерії досі не визначилися, чи будуть цього року ставити перед Оперним театром ялинку. Щодо цього питання третій тиждень тривають консультації з різними середовищами міста.

Як розповіла для «ВЗ» директорка департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Ірина Кулинич, для впорядкування продажу хвойних дерев, мерія щороку визначає офіційні місця для їх продажу. Для зручності мешканців ялинкові ринки передбачені у кожному районі Львова. Найменше місць продажу буде у Галицькому районі — один ринок на вулиці Волоській, найбільше — у Франківському районі — сім ринків. У решти районах міста — по три-чотири ринки хвойних дерев.

ЛКП «Муніципальна варта» спільно з районними адміністраціями, Головним управлінням Національної поліції у Львівській області та Управлінням патрульної поліції у Львівській області з 17 грудня має контролювати ялинкові ринки: чи немає, бува, стихійної торгівлі хвойними деревами у невстановлених для цього місцях. Порушників чекатиме штраф: від 510 до 1020 гривень для громадян і від 2550 до 5100 гривень для посадових осіб.

У Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства кажуть, що цього сезону ціни на хвойні будуть такими самими, як торік. Ялинка висотою від одного до трьох метрів буде коштувати від ста до 400 гривень (ціна залежить від породи).
Загалом для продажу у Львівській області готують 12,7 тисяч ялинок, усі деревця матимуть спеціальні жовті бирки, де зазначено лісгосп та штрих-код, що підтверджує офіційний товар.

Схожі новини