Передплата 2024 «Добрий господар»

Консула Ізраїлю в Китаї насильно госпіталізовано через коронавірус

  • 04.12.2022, 16:45
  • 778

Консул Ізраїлю у Шанхаї Еді Шапіро провів десять днів у карантинній лікарні, куди його направили проти волі

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Дипломат описав історію у своєму акаунті у фейсбуці.

За його словами, він заразився коронавірусом, але повністю вилікувався. Але, зазначив Шапіро, йому не пощастило, що в цей момент він опинився «в самому невідповідному місці на землі - у Китаї».

У пості стверджується, що в цій країні до випадків зараження коронавірусом ставляться так, ніби не було трирічної світової практики боротьби з цим захворюванням.

Зокрема, пише Шапіро, там досі діє регламент, згідно з яким блокують усіх, хто контактував із зараженими, та відправляють до спеціальних медичних закладів.

Дипломат описав таку лікарню: кімната, свого роду «акваріум», два односпальні ліжка, двоє дверей, що відчиняються і закриваються за допомогою дистанційного керування, маленький отвір, через який подається їжа.

За оцінкою консула, це все нагадує в’язницю. Він категорично не рекомендує таке місцеперебування нікому, особливо тим, у кого діагностовано клаустрофобію.

Влада Китаю наразі ніяк не відреагувала на такий недипломатичний пост. Не виключено, що реакція буде, особливо з урахуванням хворобливого реагування в країні на критику протикоронавірусної політики Пекіна.

Схожі новини