Передплата 2024 ВЗ

США: рф витрачає боєприпаси в Україні швидше, ніж може їх замінити

  • 04.12.2022, 13:30
  • 714

російські війська в Україні витрачають боєприпаси швидше, ніж оборонна промисловість країни може їх виробити

Фото з мережі
Фото з мережі

Про це заявила директорка національної розвідки США Авріл Гейнс в рамках оборонного форуму фундації Рейгана.

«Навряд чи я можу назвати точні цифри на цьому форумі, але (снаряди витрачаються — ред.) досить швидко. І ми вважаємо, що наразі вони не здатні самостійно заміщати те, що витрачають», — сказала Гейнс.

У листопаді в Пентагоні заявили, що росія щодня випускає по українських позиціях 20 000 артилерійських снарядів на день. Гейнс стверджує, що високоточні боєприпаси росія витрачає навіть швидше, ніж звичайні.

Вона підтвердила, що рф, найімовірніше, звернулася до Північної Кореї з проханням про допомогу з постачанням боєприпасів. США спостерігають певні дії з боку північнокорейців, але на даному етапі «вони не були значними». Проте розвідувальна спільнота продовжуватиме уважно стежити за цим питанням, наголосила керівниця американської розвідки.

Гейнс зазначила, що дефіцит боєприпасів — лише одна з кількох проблем, з якими стикається росія. Американська розвідка вважає, що моральний дух в російській окупаційній армії достатньо низький, також є проблеми з матеріально-технічним забезпеченням.

Вона додала, що перед зимою темп воєнних дій в Україні сповільнився. Гейнс припускає, що як Україна, так і росія намагатимуться перегрупуватися та підготуватися для відновлення боїв навесні. Чи вдасться це зробити росіянам, американська розвідка не впевнена.

Гейнс сказала, що у США досі не знають, чи володимир путін має повне уявлення про масштаб проблем, з якими зіткнулася його армія.

Схожі новини