Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Війна, яку розв’язав путін, є не наслідком, а причиною розширення НАТО, — глава Пентагону

  • 04.12.2022, 10:50
  • 1 198

Остін зазначив, що путін сам спровокував процес розширення Північноатлантичного альянсу

На фото Ллойд Остін
На фото Ллойд Остін

Про це міністр оборони США Ллойд Остін заявив у виступі на Форумі національної оборони ім. Рейгана в Сімі-Веллі, Каліфорнія.

«росію не провокували, росії не погрожували, на росію не нападали, — сказав він. — Натомість, одна людина обрала війну. путінська війна не є наслідком розширення НАТО — вона є причиною розширення НАТО, і тепер через тугу кремля за зниклою імперією Європа зіткнулася з найбільшою кризою безпеки від часів закінчення Другої світової війни».

Остін нагадав, що росія, будучи членом Ради Безпеки ООН, «веде війну, аби знищити демократію для більш як 43 мільйонів людей з навмисною жорстокістю».

путінська війна дала кожному на землі уявлення про світ тиранії та безладу, додав він.

Остін наголосив, що країни НАТО посилили свій східний фланг, а США збільшили загальну кількість військовослужбовців, які дислокуються в Європі на постійній основі, з 80 тис. до більш як 100 тис.

«Ми не будемо втягнуті у путінську війну, але ми будемо разом з Україною, яка бореться, щоб захистити своїх громадян і свій суверенітет… Ми віримо в успіх України й підтримуватимемо право України на самооборону стільки, скільки буде потрібно», — наголосив глава Пентагону.

Схожі новини