Передплата 2024 «Добрий господар»

«Слабка позиція» — Зеленський про встановлення порогу цін на нафту рф

  • 04.12.2022, 08:30
  • 620

Президент Володимир Зеленський розкритикував рішення Євросоюзу та G7 про стелю цін на російську нафту на рівні $ 60 за барель, оскільки ці обмеження принесуть росії близько $ 100 млрд прибутку за рік

Фото - з сайту ОП
Фото - з сайту ОП

Про це він заявив у вечірньому відеозверненні.

За його словами, дискусія щодо обмеження експортної ціни на російську нафту закінчилася «на жаль, без серйозних рішень».

«Тому що не назвеш серйозним рішення встановити таку межу для російських цін, яка цілком комфортна для бюджету держави-терориста», — сказав Зеленський.

Він наголосив, що росія завдала вже колосальних збитків усім країнам світу свідомою дестабілізацією енергоринку, а світ «ніяк не може зважитися на її справжнє енергетичне роззброєння».

«Це слабка позиція. І лише питання часу — все одно доведеться застосовувати сильніші інструменти. Шкода, що цей час буде втрачено», — зазначив Зеленський.

За словами президента, «логіка очевидна» — якщо обмеження цін на російську нафту буде $ 60 замість $ 30, про що зокрема говорили у Польщі та країнах Балтії, то російський бюджет отримає близько $ 100 млрд за рік.

«Ці гроші підуть не тільки на війну і на подальше спонсорство росією інших терористичних режимів та організацій. Ці гроші підуть і на подальшу дестабілізацію саме тих країн, які намагаються зараз уникнути серйозних рішень», — додав глава держави.

Схожі новини