Передплата 2024 «Добре здоров’я»

рф вкрала в Україні пшениці на щонайменше мільярд доларів, — ЗМІ

  • 03.12.2022, 17:45
  • 898

Про це свідчить дослідженням NASA Harvest

росія вкрала українського зерна щонайменше на 1 млрд доларів. Фото із мережі
росія вкрала українського зерна щонайменше на 1 млрд доларів. Фото із мережі

Відтак, з непідконтрольних Україні територій зібрали майже 6 млн тонн пшениці, приблизно 88% озимих культур, посіяних на окупованих територіях, а незібрані площі переважно були вздовж лінії фронту.

Майже чверть української пшениці вирощують на землях, які країна-терорист анексувала. Оцінки NASA Harvest були лише щодо пшениці, тому поки що немає даних про інші культури чи продукти харчування, які були на складах.

російські кораблі експортували зерно, ймовірно, до різних країн. Йдеться, зокрема, про Лівію та Іран, але важко оцінити обсяги, оскільки вантажовідправники приховують походження вантажів.

Аналіз опосередковано свідчить про те, що відбувається на окупованих територіях. Він використовує модель машинного навчання, яка виявляє зміни текстури та кольору на основі часових рядів супутникових зображень, щоб нанести на карту місця зібраного чи незібраного врожаю.

Команда NASA Harvest підрахувала, що аграрії цього року в Україні зібрали 26,6 млн тонн пшениці, що на кілька мільйонів тонн перевищує інші провідні прогнози.

Схожі новини