Передплата 2024 «Добрий господар»

Захоплення Бахмута мало стати символічним для росії, — британська розвідка

  • 03.12.2022, 10:15
  • 1 055

Для рф захоплення Бахмута мало б обмежену оперативну цінність, але це могло стати для росії насамперед символічною метою

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Відомо, що російські війська продовжують зосереджувати значну частину своїх загальних військових зусиль і вогневих засобів на приблизно 15-кілометровій ділянці укріпленої лінії фронту навколо Бахмута.

«російський план, ймовірно, полягає у тому, щоб оточити місто з тактичним просуванням на північ і південь. Зараз рф, найімовірніше, здійснила невелике просування на південній осі цього наступу, де вона намагається закріпитися на обмежених плацдармах на захід від болотистої місцевості навколо невеликої річки Бахмутка» — йдеться в огляді.

Також вказано, що рф визначила Бахмут як пріоритетний напрямок своїх наступальних зусиль з початку серпня 2022 року.

«Захоплення міста мало б обмежену оперативну цінність, хоча потенційно дозволило б рф загрожувати більшим міським районам Краматорська і Слов’янська. Проте ця кампанія була непропорційно дорогою порівняно з цими можливими здобутками. Існує реальна можливість того, що захоплення Бахмута стало для росії насамперед символічною, політичною метою» — зазначає британська розвідка.

Схожі новини