Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Війська рф втратили можливість оборонятися, — аналітики

  • 02.12.2022, 10:15
  • 637

Американські аналітики заявляють, що пересування окупантів на Запоріжжі вказує на їхню неготовність обороняти ключові позиції

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це свідчать дані Інституту вивчення війни (ISW).

«Пересування російських військ у Запорізькій області може свідчити про те, що російські війська не можуть захистити критично важливі райони на тлі посилення українських ударів по місцях зосередження російських сил та їхній логістиці», — йдеться у повідомленні.

Аналітики припускають, що російські війська можуть виводити особовий склад з позицій, розташованих ближче до лінії фронту в Запорізькій області, щоб зменшити вплив інтенсивних українських ударів по зосередженнях російської живої сили і техніки.

Експерти вважають, що відхід з Пологів є особливо примітним, оскільки населений пункт розташовується на критично важливій дорожній розв’язці, і російським силам, ймовірно, буде важче захищати Токмак під час українського контрнаступу без контролю над цією розв’язкою.

Аналітики констатували, що відхід з критично важливої позиції може свідчити про те, що російські війська не можуть захистити всю лінію фронту в Запорізькій області і визначають пріоритетні місця для зосередження сил.

Однак не менш імовірно, що російські сили переорієнтовують своє угруповання в Запорізькій області і можуть перекидати різний особовий склад назад у ці населені пункти.

Схожі новини