Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Навіщо нам ялинкові прикраси з російським дідом морозом?»

Такі декорації на ялинку досі виготовляє Львівський склодзеркальний завод

Фото Львівського склодзеркального заводу
Фото Львівського склодзеркального заводу

На дев’ятому місяці широкомасштабної війни, яку розв’язала рф, у Львові виготовляють ялинкові прикраси із сюжетом у стилі «руского міра» — з дідом морозом та снігуронькою. Такі декорації на ялинку виготовляє Львівський склодзеркальний завод… На це звернув увагу голова Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток, історії та культури Андрій Салюк.

Пан Салюк оприлюднив на своїй сторінці у соцмережі обурливий пост: «У Львові тривають приготування до свят. Навіть уже ялинкові прикраси намалювали. Колекція зима 2022/23 роки. Бракує слів, щоб прокоментувати».

У коментарі для «ВЗ» Андрій Салюк розповів, що на ялинкові декорації із атрибутами «руского міра» натрапив не випадково. «Хотів зробити своїм закордонним друзям, які допомагають наблизити перемогу України, презент зі Львова, — каже захисних культурних пам’яток. — Вирішив подарувати їм сувеніри на новорічно-різдвяну тематику. Зайшов на сайт склодзеркального заводу і був заскочений… Частина кульок була із малюнками рускіх героїв… Де кульки з нашим вертепом, з шопкою? Де патріотичні кульки? Мене це дуже обурило. Навіщо нам ялинкові прикраси з російським дідом морозом?».

Почути позицію керівництва склодзеркального заводу наразі не вдалося. Телефони установи мовчать… Сподіваємося, там врешті-решт зреагують на суспільний резонанс і пояснять, як таке сталося?

Схожі новини