Передплата 2024 «Добрий господар»

«Воєнкори» критикують росармію та водночас її прославляють. Моніторинг Центру стратегічних комунікацій

  • 30.11.2022, 03:00
  • 621

Прокремлівські Telegram-канали 25−28 листопада поширювали такі наративи

Енергетичний терор росії має успіх: Україна — в занепаді й паніці. російські канали запевняли, що українці вже втомилися та зневірилися у владі, зокрема через неефективність «пунктів незламності».

Критика керівництва російської армії. Канали «воєнкорів» звинувачували російську митницю в саботуванні забезпечення війська, а окремі канали закликали реформувати систему армійського підпорядкування, вирішити проблеми із забезпеченням мобілізованих та перебудувати ВПК росії.

Прославляли армію росії. Канали заявляли, нібито рф має успіхи на полі бою, зокрема у Бахмуті. Також йшлося, ніби росіяни відбивають атаки ЗСУ й українські військові поплатилися за вбивство полонених.

Українці - нацисти, навіть якщо не мають стосунку до радикальних організацій. Приводом для активізації наративу стали обшуки на території релігійних установ упц мп.

Напад на Україну — виправданий. Канали наводили цитату українського політика та генерала, що нібито свідчить про плани України повернути Крим військовим способом до 2023 року.

Прокремлівські канали на Херсонщині розповідали про репресії та безпрецедентний рівень доносів, який можуть використовувати для зведення особистих рахунків. Також вони намагалися дискредитувати виїзд населення з Херсона як свідчення нестерпного життя у місті, відколи туди повернулася українська влади.

Схожі новини