Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чим небезпечний згубний вплив рф на білорусь

  • 29.11.2022, 05:00
  • 670

26 листопада несподівано помер 64-річний міністр закордонних справ білорусі володимир макей, який займав цю посаду протягом 10 років, а до того був головою адміністрації президента рб

Причини смерті впливого білоруського політика достеменно невідомі. Але обставини викликають підозри в отруєнні, як це було з Литвиненком, Скрипалями, Навальним.

макей був архітектором багатовекторності білоруської зовнішньої політики, його зникнення ще більше постилюватиме вплив кремля на режим лукашенка.

Ймовірне вбивство макея може бути сигналом кремля для режиму лукашенка про рішучість не допустити виходу білорусі з російської сфери впливу — на фоні провального саміту ОДКБ у Єревані.

росія абсолютно не рахується з національними інтересами та суверенітетом білорусі, ставиться до цієї країни як до ресурсу своїх зовнішньополітичних авантюр.

путінський режим намагається втягнути білорусь у заплановане ним самогубне нове вторгнення в Україну з півночі.

За інформацією ГУР Міноборони України, російські спецслужби готують криваві провокації у рб з метою перекласти відповідальність на Київ, створивши таким чином casus belli.

Тільки розрив із кремлем та відновлення співпраці з сусідами гарантує повернення білорусі собі суверенітету, безпеки та перспектив розвитку.

Схожі новини