Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ISW: рф почала частіше проводити обміни полонених, що стримати невдоволення

  • 26.11.2022, 12:55
  • 714

Ймовірно, росія частіше проводить обміни військовополоненими, аби вгамувати хвилю невдоволення в інформпросторі

Обмін полоненими. Фото: ОП
Обмін полоненими. Фото: ОП

Аналітики Інституту вивчення війни припускають, що російське міністерство оборони збільшило частоту обмінів військовополоненими, щоби пом’якшити невдоволення в інформаційному просторі через попередні невдачі у переговорах про повернення російських військовополонених.

Як зазначає ISW, російські та українські джерела повідомили про три обміни полоненими за період з 23 по 25 листопада. Так, 23 листопада обміняли 35 російських полонених на 35 українських полонених, 24 листопада сторони обмінялися 50 військовополоненими, а 25 листопада пройшов обмін у форматі 9 на 9.

Аналітики інституту вважають, що частота обмінів військовополоненими за останні декілька днів сама по собі є переломним моментом, оскільки в останні місяці російське міністерство оборони було помітно стриманим у проведенні таких обмінів і зазнавало критики за явну неповагу до своїх військовополонених.

«Збільшення частоти обмінів військовополоненими, ймовірно, частково покликане зняти невдоволення російських блогерів, які повідомляли про останню серію обмінів у відносно нейтральному тоні», — йдеться у повідомленні інституту.


Джерело: ISW

Схожі новини