Передплата 2024 «Добра кухня»

У Європарламенті визнали рф державою-спонсором тероризму

  • 23.11.2022, 13:30
  • 989

Європарламент під час голосування у середу підтримав резолюцію про визнання росії державою-спонсором тероризму

Про це повідомляє «Європейська правда».

Резолюцію підтримали 494 європарламентарі, 58 були проти, 44 утрималися.

У документі Європарламент визнав, що росія здійснює «невибіркові атаки на житлові райони та цивільну інфраструктуру» в Україні, в результаті чого загинули тисячі людей. На окупованих територіях агресори проводять «страти без суду і слідства, здійснюють викрадення, сексуальне насильство, катування та інші звірства», додається в резолюції. Було також згадано про масові вбивства в Бучі, Ірпені, Ізюмі та Лимані, а також напади на маріупольський театр та залізничний вокзал Краматорська.

Автори проєкту також підрахували, що рф порушує принципи Статуту ООН, спричинила гуманітарну кризу в Маріуполі та зруйнувала 95% міста, перекриває доступ українців до газу, електроенергії, води та інтернету, а також до основних товарів і послуг.

Володимир Зеленський привітав рішення Європейського парламенту.

«Вітаю рішення Європарламенту про визнання росії державою-спонсором тероризму та державою, яка використовує засоби тероризму. росію необхідно ізолювати на всіх рівнях і притягнути до відповідальності, щоб покласти край її багаторічній політиці тероризму в Україні та світі», — написав президент України.

Схожі новини