Передплата 2024 «Добра кухня»

WSJ: ЦРУ хоче вербувати росіян, незадоволених війною в Україні

  • 23.11.2022, 12:52
  • 720

Центральне розвідувальне управління заявило, що «відкрите до співпраці» і шукає по всьому світу росіян, незадоволених війною в Україні

ЦРУ. Фото з мережі
ЦРУ. Фото з мережі

Заступник директора Центрального розвідувального управління з операцій Девід Марлоу використав свій перший особистий публічний виступ з моменту призначення на посаду 2021 року для того, щоб звернутися до потенційних агентів.

Він заявив, що вторгнення в Україну стало величезним провалом для володимира путіна і відкриває можливості для західних розвідувальних агентств серед незадоволених росіян.

«путін був у своєму найкращому моменті за день до вторгнення, коли у нього ще була можливість примушувати Україну, впливати на НАТО і демонструвати, що росія — сильна держава. Він змарнував все це», — сказав Марлоу.

«Ми шукаємо по всьому світу росіян, яким це (війна в Україні - ред.) так само огидно, як і нам. Тому що ми відкриті для співпраці», — додав він.

Заява Марлоу прозвучала на тлі раніше висловлених міркувань колишніх високопоставлених офіцерів ЦРУ про те, що вторгнення в Україну створює сприятливий ґрунт для вербування агентів серед незадоволених російських військових, олігархів, статки яких зменшилися через санкції, бізнесменів та інших осіб, які втекли з країни.

Схожі новини