Передплата 2024 ВЗ

Переговори Косова і Сербії провалені: у НАТО відповіли

  • 22.11.2022, 09:15
  • 643

Перемовини між Приштиною та Белградом щодо автомобільних номерних знаків не знали успіху. Жодна зі сторін не погодилася на поступки

Фото: depositphotos
Фото: depositphotos

Про це повідомляє «Європейська правда».

«Ми розчаровані тим, що не вдалося вирішити суперечку щодо номерних знаків. Зараз час відповідальності та прагматичних рішень. Слід уникати ескалації. Сили НАТО KFOR залишаються напоготові», — заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг після телефонної розмови з главою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем.

Сербія і Косово 21 листопада не змогли досягти згоди на переговорах за посередництва ЄС щодо суперечки про автомобільні номерні знаки.

Глава дипломатії - ЄС Жозеп Боррель попередив, що невдалі переговори можуть призвести до ескалації ситуації у Косові, й закликав усі сторони уникати цього.

З 21 листопада влада Косова вирішила штрафувати косовських сербів, чиї автомобілі не отримали національних косовських номерів. Вимогу перереєстрації автомобілів Приштина відкладала багато років поспіль через протести косовських сербів, але цього разу у Косові вирішили більше не йти на поступки.

Косовські серби у відповідь почали виходити з місцевих органів влади та поліції і погрожували протестами одразу після перших штрафів.

Схожі новини