Передплата 2024 ВЗ

Defense Express: рф вдарила по Україні ракетами з імітатором ядерної боєголовки

  • 18.11.2022, 17:45
  • 1 026

Вчоар, 17 листопада, росія випустила по Україні ракети, на яких були прикріплені імітатори ядерних боєголовок

Уламок збитої рашистської Х-55
Уламок збитої рашистської Х-55

Експерти Defense Express зазначили, що це свідчить про те, що тепер запас ракет у рф вже критично низький.

«Одна із двох ворожих крилатих ракет (які вчора збили над Києвом — ред.), — це була КР типу Х-55, в якій взагалі не було бойової частини. Замість БЧ у цій рашистській ракеті було „прикручено“ блок, який виступав імітатором ядерної бойової частини, — йдеться в матеріалі. — Простіше кажучи — для цього удару орки взяли як мінімум одну Х-55 із свого „ядерного арсеналу“, „відкрутили“ з цієї ракети ядерну боєголовку і замість неї поставили пусту „болванку“, і так і відстріляли по Україні».

Експерти Defense Express зазначають, що раніше окупанти переважно під час терору проти України використовували ракети типу Х-55. Ця модифікація є «неядерною», вона перероблена під звичайну боєголовку із «класичною» вибухівкою. А от Х-55 — це радянська ракета, яка з самого початку розроблялась саме як носій ядерної зброї під так звану «спецБЧ» — ядерну боєголовку.

«Звичайна та ядерна боєголовка конструктивно між собою відрізняються. Саме тому, схоже, в орків так і вийшло: вийняти «спецБЧ» із Х-55 вони змогли, а от зарядити туди звичайну боєголовку — конструктивної можливості не було. Тому й застосували для удару Х-55 із порожньою «болванкою», — пояснюють експерти.

Фахівці допускають, що росіяни могли й навмисне використати Х-55 із пустим імітатором ядерної бойової частини, щоб створити ефект перевантаження нашої протиповітряної оборони. Але це лише підтверджує те, що ракетний запас окупантів вичерпується.

«Під час атаки 15 листопада була збита рашистська Х-101, яка була виготовлена взагалі в 3 кварталі поточного року. Хоча зазвичай працює така логіка — спочатку відстрілюються старіші ракети, далі в хід йдуть новіші», — повідомляють в Defense Express, посилаючись на свої джерела.

Схожі новини