Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Шарій поскаржився: в Іспанії закрили виставку бійця «Азовсталі»

  • 17.11.2022, 19:30
  • 1 022

Виставка робіт захисника «Азовсталі» Козацького відкрилася в Політехнічному університеті Каталонії 18 жовтня, а 13 листопада її закрили

Фото: Дмитро Козацький
Фото: Дмитро Козацький

Як зазначили у пресслужбі університету, причиною стали нібито «нацистські погляди» її автора.

«Щодо оприлюднення інформації про автора виставки в бібліотеці Феррате повідомляємо, що робота була вилучена, а про ідеологію автора університету не було відомо. Університет радикально відкидає нацизм і шкодує про ситуацію, що склалася», — йдеться у повідомленні університету.

Перед тим, як навчальний заклад вирішив заборонити фотовиставку, на неї поскаржився проросійський блогер Шарій.

Як «доказ» «нацистських поглядів» Козацького, блогер запостив його знімки з нацистською символікою. Зокрема, Шарій «апелював» до фото піци з символом Третього Рейху, яку у соцмережах опублікував боєць.

«Орест» пояснив, що проти нього запустили кампанію з дискредитації.

За його словами, фото зробив з метою висміювання меседжів російської пропаганди про нацизм в Україні: «Ці фотографії та дописи дійсно були мною опубліковані, але потрібно знати контекст».

«Жодним чином я б ніколи не підтримував і не підтримую жахливі дії Третього Рейху та Гітлера. Тим паче, що нині ми боремося з прямою наступницею нацизму у світі - російською федерацією. Не йдіть за російською пропагандою і не шукайте нацизму там, де його немає!» — написав Козацький.

Схожі новини