Передплата 2024 «Добрий господар»

Бюджетні установи Львова вже з теплом. На черзі квартири?

Від 7 листопада у Львові стартував опалювальний сезон. Щоправда, лише для 125 бюджетних установ. Теплопостачальні підприємства подаватимуть опалення до усіх закладів освіти, медицини, культури тощо

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександр Одинець повідомив на брифінгу, що опалення для багатоквартирних будинків увімкнуть, якщо середньодобова температура повітря протягом трьох діб поспіль не перевищуватиме 8 градусів. У мерії просять мешканців не вимагати увімкнути опалення, якщо надворі ще тепло, бо треба економити газ. Подавати опалення до багатоквартирних будинків у Львові планують уже з наступного понеділка.

«Цього року ми виконали план підготовки Львова до опалювального сезону, — каже Олександр Одинець. — Готові мережі, котельні… Попри усі складнощі, замінили шість кілометрів теплових мереж. Розуміємо, що цього року опалювальний сезон буде найскладнішим. Тому підготували нестандартні речі, які дадуть місту змогу функціонувати за складних сценаріїв. У випадку руйнувань критичної інфраструктури і відсутності газу та електрики нам треба буде запускати буржуйки. Сьогодні встановлено 700 пічок в укриттях багатоквартирних будинків. Придбані печі, які встановлюють в усіх школах. Є можливість переведення деяких освітніх закладів на використання твердого палива. Формуємо його запас. Будуть локації для обігріву людей — у випадку руйнувань критичної інфраструктури. Також тверде паливо дозволить функціонування медичних установ (лікарні ургентної медицини та поліклініки, де функціонують стаціонари)».

Схожі новини