Передплата 2024 «Добрий господар»

Жорстокість не притаманна російському народу, лише найманцям та військовим, — Франциск

  • 07.11.2022, 08:15
  • 809

Папа Римський заявив, що жорстокість російських військових, з якою вони діють в Україні, не притаманна російському народові

Фото: vaticannews
Фото: vaticannews

Про це він заявив у спілкуванні з журналістами під час повернення з Бахрейну, пише Vatican News.

«Мене вражає - і тому я вживаю слово „багатостраждальна“ (дослівно: „martoriata“ — „піддана мукам“ від „martoriare“ — „катувати, мучити“) — ота жорстокість, яка не притаманна російському народові, можливо… бо російський народ — це великий народ; це (жорстокість) найманців, солдатів, які йдуть на війну як на пригоду, найманців. Я волію думати так, бо маю велику пошану до російського народу, до російського гуманізму», — сказав Франциск.

Папа Римський згадав російського письменника Федіра Достоєвського, який, за словами понтифіка, до сьогодні «надихає християн до осмислення християнства».

«Я маю велику прихильність до російського народу, як також велику прихильність до українського народу», — зазначив Франциск.

Він також розповів, що в дитинстві знав одного українського священника, який навчив його прислуговувати під час української літургії.

«Через це мені також дуже подобається українська літургія. Я опинився між двома народами, до яких маю прихильність. І не тільки я. Святий Престол провів чимало конфіденційних зустрічей, багато речей з позитивними результатами», — сказав він.

Схожі новини