Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

️ Більше зброї для України, нові обмеження проти рф і підтримка «зернової ініціативи». Що ще сказали учасники зустрічі G7

  • 04.11.2022, 22:50
  • 656

Про це йдеться у заяві міністрів та міністерок закордонних справ країн «Великої сімки» на підтримку України під час їхньої зустрічі у Мюнстері 3−4 листопада

«Ця війна становить загрозу не лише для України, а й для всього міжнародного порядку. Якщо ми не хочемо залишити ще менш безпечніший світ нашим дітям, тоді ми як міжнародне співтовариство маємо надіслати якомога голосніший і чіткіший сигнал прямо зараз, що це має припинитися», — заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок.

«Наше продовження співпраці є життєво ю для вирішення глобальних викликів і неспровокованої війни росії проти України», — сказав держсекретар США Ентоні Блінкен.

«Ми маємо й надалі підтримувати Україну. [Ми маємо] продовжувати підтримувати [їх], забезпечувати зброєю, щоб захистити себе, надавати економічну та фінансову підтримку та звертатися [до] всього світу, щоб пояснити, які є причини та наслідки цієї війни», — підкреслив Високий представник Євросоюзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Відомо, що учасники саміту вкотре підтвердили зобов’язання притягнути до відповідальності осіб за кричущі порушення основних принципів міжнародного права.

Схожі новини