Передплата 2024 ВЗ

Україна може почати отримувати військову допомогу від Болгарії

  • 03.11.2022, 14:15
  • 572

Оборонний та зовнішньополітичний комітети парламенту Болгарії схвалили дві пропозиції щодо військово-технічної допомоги Україні

Фото: pixabay
Фото: pixabay

Про це повідомляє Європейська правда.

Хоча Болгарія та Угорщина безпосередньо не постачають Україні зброю, військові заводи Болгарії отримують величезні прибутки від продажу зброї, яку використовує українська армія у війні проти рф.

Тепер, коли законопроєкт пройшов комітети, очікується, що він матиме достатню підтримку на пленарному засіданні, зокрема з боку ГЕРБ, «Ми продовжуємо зміни», «Демократичної Болгарії» та ДПС.

Проти законопроєкту виступають проросійські партії БСП та «Вазраждане». Президент Румен Радев, який наразі керує виконавчою владою, неодноразово висловлювався проти такого рішення і навіть називав його ініціаторів «розпалювачами війни», метою яких є втягнення Болгарії в конфлікт.

«Відправка зброї в Україну однозначно робить нас, хоч і опосередковано, частиною конфлікту», — заявив депутат Болгарської соціалістичної партії і колишній міністр закордонних справ Крістіан Вігенін. «Вазраждане» звернулася до міністерства оборони з проханням проаналізувати ситуацію.

Її підтримав в.о. міністра оборони Дімітар Стоянов, який заявив, що таке рішення потребує детального аналізу. Він заявив, що Болгарія не може втратити свої зенітні ракетні комплекси С-300, додавши, що вони є основою протиповітряної оборони країни.

Схожі новини