Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Аналітики: путін використає припинення вогню для підготовки до подальшої агресії

  • 17.10.2022, 10:15
  • 809

володимир путін не змінить своїх планів щодо України. Припинення вогню чи якесь інше врегулювання використає для підготовки для наступу

путін не відступиться
путін не відступиться

«кремль використає будь-яке призупинення бойових дій, щоб консолідувати свої здобутки та заморозити лінію фронту в найкращій конфігурації, яку може отримати путін, щоб підготуватися до майбутнього примусу та агресії проти України. Ті, хто прагне міцного миру в Україні, повинні протистояти спокусі заморозити лінії бойових дій біля міжнародних кордонів України таким чином, щоб створити умови для відновлення конфлікту на умовах рф», — йдеться у матеріалі ISW.

Аналітики зазначили, що Україна має повернути певні території, які зараз окуповані росією, щоб забезпечити свою довгострокову безпеку та економічну життєздатність. Здатність України захиститися від майбутнього російського нападу вимагає звільнення більшої частини Херсонської та Запорізької областей. Економічне здоров’я України вимагає звільнення решти Запорізької області та більшої частини Донецької та Луганської областей, включаючи принаймні частину території, яку росія захопила в 2014 році.

Безпека України була б суттєво зміцнена завдяки звільненню Криму, що також сприяло б здатності НАТО убезпечити свій південно-східний фланг.


Джерело: ISW

Схожі новини