Передплата 2024 «Добра кухня»

Якщо рф використає ядерну зброю — це призведе до жорсткої реакції з боку США, — генерал США

  • 14.10.2022, 20:15
  • 673

Використання рф тактичної ядерної зброї у війні проти України призведе лише до значного ускладнення становища, в якому перебуває росія

«Я, як і раніше, впевнений, що українські сили відкинуть російську армію через лінію 23 лютого до кінця цього року. До середини наступного року українська армія буде контролювати Кримський півострів», — заявив колишній командувач військами США у Європі Бен Ходжес.

Далі він пояснив, чому не вірить, що росія коли-небудь застосовує ядерну зброю. Ходжес, зокрема, зазначив, що використання тактичної ядерної зброї не дасть росії жодних переваг на полі бою, але призведе до жорсткої реакції з боку США.

«кремль усвідомлює, що у разі застосування тактичної зброї Сполученим Штатам доведеться відповідати. Я не знаю, якою буде відповідь, але я впевнений, що Пентагон уже склав список варіантів. Я очікую, що це буде пряма відповідь, відповідна масштабу початкової атаки», — сказав він.

Американський генерал також визнав, що переоцінював силу російської армії до початку її повномасштабного вторгнення в Україну.

«Одна з причин, чому я переоцінював військовий потенціал росії до моменту 24 лютого, полягає в тому, що я не зміг зрозуміти ступінь корупції в російському міністерстві оборони», — зазначив він.

Схожі новини