Передплата 2024 «Добрий господар»

Перш ніж давати поради про війну і мир, нехай приїде в Україну, — Порошенко про заяви Маска

  • 09.10.2022, 17:34
  • 696

Петро Порошенко заявив, що перш ніж давати українцям поради щодо війни і миру, Ілону Маску варто побувати в Україні і поспілкуватися з людьми, які пережили жахи російської окупації та постійні обстріли

«Для того, аби давати українцям поради щодо війни і миру, Ілону Маску варто приїхати в Запоріжжя, де ворог сьогодні завдав цинічного удару по мирному кварталу. Загинуло щонайменше 13 людей, 87 поранено. Терористам немає виправдання. Вони відповідатимуть за все», — зауважив Порошенко в ефірі британського телеканалу LBC.

На запитання ведучого LBC, чи можливий компроміс із путіним, який пропонує Ілон Маск через загрозу ядерної війни, Порошенко відповів: «Будь ласка — працюйте над Tesla. Не давайте порад українцям, як ми можемо зберегти свої життя. Або — приїжджайте до Києва, їдьте зі мною до Харківської області. Зустріньтеся з людьми, які були під окупацією, побачте їхні сльози і те, як вони радіють, що українці повернулися, і поговоріть про „компроміс“ із ними».

«Я думаю, що ви засвоїте один із найважливіших уроків у своєму житті. Але зараз, будь ласка, зосередьтеся на Starlink. До речі, я хочу скористатися цією можливістю, щоб подякувати пану Маску за Starlink, тому що його Starlink може допомогти нам, допомогти ЗСУ. Тому, будь ласка, зосередьтеся на Starlink і Tesla, і не кажіть жодного слова про Україну, поки не відвідаєте її», — вважає Порошенко.

Схожі новини