Передплата 2024 «Добрий господар»

Алея українських міст-героїв у Бориславі

У Бориславі 6 жовтня з’явилася алея українських міст-героїв

Фото Бориславської міської ради
Фото Бориславської міської ради

Вздовж однієї із доріжок в міському парку поставили 10 нових лавочок, на яких викарбувано назви міст-героїв, жителі яких разом із теробороною та ЗСУ, проявивши небачену мужність та відвагу, до кінця чинили опір ненависному ворогу. У деяких із цих міст, які перебувають під тимчасовою окупацією, рашисти дотепер лютують. Продовжують гинути мирні українці. Але дух український ворогу не зламати.

Фото Бориславської міської ради
Фото Бориславської міської ради

У Бориславі, де все місто молиться за наших співвітчизників, тих, хто тимчасово перебуває під окупацією сусіда-нелюда, активно долучаються до волонтерських акцій, відправляють гуманітарні вантажі в обпечені війною регіони, і, звісно, по-родинному, з відкритим серцем приймають внутрішньо переміщених осіб, серед яких є й жителі Маріуполя та інших міст-героїв. Вони — знову у родинному колі. Чекати на Перемогу залишилось недовго. Україна обов’язково повернеться до своїх визнаних міжнародним правом кордонів — із Кримом у своєму складі та повністю очищених від рашистської чуми Херсонською, Миколаївською, Луганською та Донецькою областями.

Приблизно такі розмови велися між присутніми на відкритті Алеї. Як сказав у розмові з нами міський голова Борислава Ігор Яворський, нова Алея у міському парку — це лише перший маленький крок у реалізації проєкту, кінцевою метою якого є як увіковічнення на території ОТГ подвигу жителів міст-героїв, так і загалом правди про сьогоднішню війну в Україні. Цілий світ про це повинен знати. Дійде і до встановлення пам’ятних знаків та написання книг, і, звісно, спорудження пам’ятників. І про це подбають у Бориславській ОТГ. Свою історію маємо самі писати. Це обов’язково побачать та почують, зможуть через деякий час прочитати не тільки жителі ОТГ, а й гості та закордонні туристи, які після війни неодмінно відвідуватимуть місто на нафті.

Нагадаємо, Указом Президента України Володимира Зеленського почесну відзнаку «Місто-герой України» встановлено для вшанування подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії російської федерації проти України. Цю відзнаку отримали Буча, Ірпінь, Гостомель, Миколаїв, Охтирка, Волноваха, Маріуполь, Харків, Херсон, Чернігів.

Схожі новини