Передплата 2024 «Добра кухня»

росія може випробувати ядерну суперторпеду, — розвідка НАТО

  • 03.10.2022, 13:30
  • 953

Розвідка НАТО попередила союзників, що росія може випробувати суперторпеду «Посейдон», оснащену ядерним зарядом

У розвідці НАТО попередили про ядерні плани росії. Фото із мережі
У розвідці НАТО попередили про ядерні плани росії. Фото із мережі

Розвідка з`ясувала, що російський атомний підводний човен «Бєлгород» залишив свою базу в Білому морі за полярним колом. Ймовірно, субмарина прямує до Карського моря, щоб випробувати ядерну торпеду «Посейдон», яку ще називають «зброєю Апокаліпсису», йдеться в публікації видання.

«Посейдон» — це безпілотний підводний апарат, який може долати величезні відстані під водою, перш ніж вибухнути з достатньою силою, щоб викликати масштабне ядерне цунамі, призначене для затоплення та опромінення прибережних міст.

Забруднена хвиля може стерти з землі такі мегаполіси, як Нью-Йорк або Лос-Анджелес. Фахівці пояснюють, що такого ж ефекту можна досягти і з міжконтинентальними балістичними ракетами, які існують з 1960-х років.

Підводний човен К-329 «Бєлгород» є прототипом нової концепції війни адміралів путіна, яку вигадали після повернення напруженості у відносинах зі США.

Уже кілька днів «Бєлгород» часто згадують в аналізах щодо диверсій на «Північних потоках», оскільки це один із заходів, для якої його розробили. Та його причетність до інцидентів сумнівна, оскільки підводний човен є одним із найбільших у світі, і пройти в Балтику непоміченим йому було б надзвичайно важко.

Тепер командування союзників НАТО попередили, що «Посейдон» можуть випробувати в районі Карського моря — 24-метрову торпеду з атомною боєголовкою, ймовірно, у дві мегатонни. Невідомо, коли саме надіслали попередження союзникам.

Розробка «Посейдона» тривала роками зі скептичними оцінками офіційних осіб НАТО. Відомо, що деякі випробування зробили ще в 2015 році, але запусків з «Бєлгорода» ще ніколи не було.

«Одиниці вірять, що суперторпеда вже може бути готова, проте навіть просте оголошення про випробування дозволило б кремлю продемонструвати унікальну здатність у боротьбі із Заходом: зброю, проти якої немає захисту», — йдеться у публікації.

Схожі новини