Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Узимку росіяни будуть стріляти ракетами по нашій електромережі, — Зеленський

  • 26.09.2022, 11:45
  • 717

Зима стане викликом для України, адже росія може скерувати свої ракети на електромережу країни

Володимир Зеленський. Фото із мережі
Володимир Зеленський. Фото із мережі

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю.

«Нам усім потрібно пережити цю зиму. Це найскладніша зима. І я переконаний, якщо говорити про Україну, то ви бачите, що відбувається. росія блокувала порти, щоб наше зерно не їхало в Африку, Азію, деякі країни Європи, щоб створити там хаос і голод. Друга криза, яку створила рф — енергетична. Вони створили її ще перед повномасштабним вторгненням в Україну. Світ не має права слухати неправдиві наративи росії: мовляв, через війну та санкції подорожчають енергоносії - це неправда», — наголосив Зеленський.

Він зазначив, що Україна підключена до європейської мережі і готова допомогти Європі, Польщі, Румунії, Молдові.

«Усі бачать, що у нас є надлишок електроенергії. У нас добре розвинена атомна енергетика. У нас 15 електростанцій, 15 блоків, і вони зрозуміли, що ми будемо експортувати свою електроенергію в Європу. Це означає, що в Європі буде великий обсяг, але й ціна буде іншою. Тому європейцям це не зашкодить: і європейці будуть задоволені, і лідери в Європі про це знають», — зазначив президент.

Проте рф вирішила атакувати українську АЕС.

«Зараз її (Запорізьку АЕС. — Ред.) відключили, шість блоків із 15 не працюють, але електроенергії в країні вистачає. Тож ми бачимо, що 1/3 наших можливостей може працювати на Європу прямо зараз», — запевнив Зеленський.

Він стверджує, що зима справді буде дуже важкою. Проте, як наголосив президент, українці не бояться викликів.

«Ви бачите, що вони роблять! Тож зимою, звісно, ​​вони будуть стріляти ракетами, і цілитимуться по нашій електромережі. Це виклик, але ми його не боїмося! Ми будемо боротися, і ми не здамося. Дуже важливо, щоб росіяни не змусили страждати й інші країни, США та Європу. Зараз ми страждаємо. Ми боремося і віддаємо своє життя за майбутнє демократії та відкритого світу», — зазначив Зеленський.


Джерело: CBS

Схожі новини