Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тіло воїна з браслетом на руці передали для поховання. Йому надали звання Героя України

  • 24.09.2022, 15:30
  • 925

Військовослужбовцю Сергію Сові, тіло якого знайшли в Ізюмі з жовто-синім браслетом на руці, надали звання Героя України

Про це повідомив начальник слідчого управління ГУНП у Харківської області Сергій Болвінов.

«Слідчі провели додатковий огляд тіла в морзі із залученням судово-медичного експерта. Це — військовослужбовець. Його за татуюванням впізнала дружина», — написав він.

Тіло військового було ексгумоване після визволення Харківщини. Дружина Оксана впізнала його за татуюванням.

Зазначимо, що 36-річний Сергій Сова з 93-ї бригади «Холодний Яр» вважався безвісти зниклим з 19 квітня 2022 року. Його шукали протягом п’яти місяців, але безрезультатно.

Сергія Сова — Герой України

Син Сергія, 14-річний Марат, звернувся до Володимира Зеленського з проханням посприяти якнайшвидшому переданню тіла батька для поховання. У цьому ж листі син Героя України зазначив, що мав би за честь отримати з рук президента посмертну нагороду для свого батька.

Фото "Факти"
Фото "Факти"

Сьогодні, 24 вересня, Володимир Зеленський підписав указ щодо присвоєння звання Героя України із удостоєнням ордена «Золота Зірка» Сергію Сові.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена „Золота Зірка“ Сові Сергію Олександровичу — старшому солдату (посмертно)», — йдеться в тексті указу президента.

Схожі новини