Передплата 2024 «Добрий господар»

Казахам, узбекам та киргизам заборонили йти воювати проти України

  • 22.09.2022, 12:45
  • 1 181

Казахстан, Узбекистан та Киргизстан заборонили своїм громадянам брати участь у війні проти України. За це загрожує до 10 років позбавлення волі

Фото: Associated Press
Фото: Associated Press

Про це повідомило Anadolu Agency.

Посольство Киргизстану в росії 21 вересня повідомило своїм громадянам, що за участь у бойових діях на території іноземних держав на них чекає позбавлення волі строком від 5 до 10 років, можлива також конфіскація майна. Киргизам, які живуть у росії і яких будуть закликати брати участь у війні, радять негайно звертатися до дипломатичного представництва своєї країни.

Посольство Узбекистану в росії також заявило, що застерігає земляків від створення добровольчих батальйонів та/або участі у бойових діях на території іноземних держав. Порушникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

У Казахстані за такі дії дають тюремний термін від 5 до 9 років, відповідно до статті 172 КК РК (діяння, повʼязані з умисною неправомірною участю громадян Казахстану у збройних конфліктах чи воєнних діях на території будь-яких іноземних держав за відсутності ознак найманства).

Схожі новини