Передплата 2024 «Добрий господар»

Прем'єрка Британії пообіцяла допомагати Україні, поки вона не здобуде перемогу

  • 22.09.2022, 09:50
  • 636

Нова прем'єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс заявила, що її країна не заспокоїться, доки Україна не переможе у війні з рф

Фото: reuters
Фото: reuters

Про це прем'єр-міністерка Британії Ліз Трасс заявила на Генасамблеї ООН.

«У цей вирішальний момент конфлікту я обіцяю, що ми збережемо або збільшимо нашу військову підтримку Україні на стільки, скільки потрібно. Поки я кажу, в Україну прибуває нова британська зброя, включно з новими ракетами для MLRS. Ми не заспокоїмося, доки Україна не здобуде перемогу», — наголосила вона.

За словами Трасс, володимир путін намагається виправдати катастрофічні невдачі в Україні - для цього він подвоює зусилля та посилає на страшну долю ще більше резервістів. Він ще більше брязкає зброєю, робить ще більше фальшивих заяв та погроз, зазначила прем'єрка Британії.

Трасс наголосила, що росії ніхто не погрожував, а у світі триває боротьба між автократіями та демократіями.

«Це вирішальний момент у нашій історії, в історії цієї організації та в історії свободи. Історія 2022 року могла б стати історією авторитарної держави, яка перекинула танки через кордон мирного сусіда і поневолила його народ. Натомість це історія про те, як свобода дала відсіч. Перед лицем агресії, яка зростає, ми показали, що у нас є сили діяти і рішучість довести справу до кінця», — додала прем'єрка.

Схожі новини