Передплата 2024 «Добра кухня»

Прощання із королевою Єлизаветою II (ОНЛАЙН)

  • 19.09.2022, 13:05
  • 1 226

Сьогодні, 19 вересня, відбувається церемонія похорону королеви Єлизавети II у Вестмінстерському абатстві та урочиста служба у каплиці Святого Георгія у Віндзорі

Фото Westminster Abbey
Фото Westminster Abbey

Офіційний державний похорон розпочався о 13:00 за Києвом у Вестмінстерському абатстві, куди тіло королеви перенесуть з Вестмінстер-холу у супроводі нового короля Карла III, а також принців Вільяма та Гаррі.

Наприкінці відспівування о 13:55 в абатстві та по всій Британії відбудеться хвилина мовчання.

Потім труну буде доставлено до Віндзора. Піша процесія пройде до Арки Веллінгтон в Гайд-парку. Король і члени королівської родини також йтимуть за труною. Біля Арки Веллінгтона труну з тілом Єлизавети II перенесуть у катафалк, який потім вирушить до Віндзорського замку, де відбудеться похоронна церемонія в присутності лише найближчих родичів королеви.

Сьогодні у Британії День національної жалоби і офіційний вихідний. Опівдні британці вшанують пам’ять королеви двома хвилинами мовчання. Над Лондоном сьогодні скасували усі польоти, аби очистити небо та зберегти тишу під час похорону королеви Єлизавети II.

Від ранку у Вестмінстерське абатство прибувають делегації з багатьох країн. Королівська сім'я запросила на похорон приблизно 500 людей.

На похорон вже почали прибувати перші лідери країн: Джо Байден та дружина Джилл, Емманюель Макрон та Бріжит Макрон, президент Ірландії та інші.

Перша леді України Олена Зеленська теж уже прибула до Лондона.

Схожі новини