Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Втрата Ізюма стала найбільшою поразкою росії після відведення військ із Києва, — ЗМІ

  • 11.09.2022, 15:15
  • 679

російські війська використовували Ізюм як матеріально-технічну базу для однієї зі своїх головних кампаній — місячного штурму з півночі на Донбас

Втрата Ізюма стала великою поразкою росії. Фото із мережі
Втрата Ізюма стала великою поразкою росії. Фото із мережі

Про це пише Reuters.

Деокупація Ізюма в Харківській області стала найгіршою поразкою рф відтоді, як її війська були вимушені відступити від Києва у березні.

Це був переломний момент у 6-місячній війні, коли тисячі російських солдатів, утікаючи, залишили запаси боєприпасів і обладнання.

Успіхи наступу надалі будуьб серйозним ударом для рф, яка, за словами західних спецслужб, зазнала величезних втрат. Це також було б великим поштовхом для України, яка прагне довести західним країнам, які постачають їй зброю, що заслуговує на їхню підтримку.

На Київ тиснуть, щоб ЗСУ продемонстрували прогрес до зими через погрози президента рф володимира путіна припинити всі постачання енергоресурсів до Європи, якщо Брюссель погодиться на пропозицію обмежити ціни на експорт російської нафти.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що українські війська продемонстрували здатність перемогти російську армію тією зброєю, яку вони отримали.

«І тому я повторюю: що більше зброї ми отримаємо, то швидше ми переможемо, і швидше закінчиться ця війна», — наголосив він.

Схожі новини