Передплата 2024 ВЗ

До кінця року росія вичерпає запаси снарядів, артилерії та бронетехніки, — ЗМІ

  • 31.08.2022, 17:30
  • 931

Наприкінці 2022 року у російській армії виникне дефіцит снарядів, артилерії та бронетехніки

У росія до кінця року закінчиться основне озброєння. Фото Генштабу ЗСУ
У росія до кінця року закінчиться основне озброєння. Фото Генштабу ЗСУ

Про це повідомляє The Insider.

«Пів року війни для росії призвели не тільки до колосальних непоправних втрат у живій силі, але й до величезної витрати озброєнь та військової техніки: керованих ракет вже дуже мало, снаряди для артилерії та бронетехніка вичерпаються до кінця року, а стан військової авіації не дозволяє вести повномасштабну повітряну кампанію.

Через санкції рф не може продовжувати повноцінне промислове виробництво озброєнь і поповнювати запаси озброєнь, які швидко добігають кінця", — йдеться у матеріалі.

Згідно з даними ЗМІ, за пів року агресії проти України росія мала витратити не менше 7 млн ​​снарядів, без урахування втрат прифронтових складів внаслідок українських ударів.

«У випадку збереження інтенсивності війни на нинішньому рівні рф вже до кінця 2022 року матиме справжній снарядний голод і задля економії змушена буде скорочувати використання артилерії», — вказано у тексті.

Відомо, якщо корегувальники на реактивних системах залпового вогню за належного обслуговування мають тривалий ресурс експлуатації, то у нарізних гармат артилерійських, як і у танкових гармат, стволи зношуються набагато швидше.

Як зазначає видання, до кінця 2022 року зношування артилерії саме собою призведе до різкого зниження її ефективності.

Так, очікуваний снарядний голод має збігтися з стрімким дефіцитом артилерійських знарядь.

The Insider додає, що «справи не зовсім добрі» і у виробництві артилерії та боєприпасів.

«Будучи відрізаними від постачання західного обладнання, запчастин і матеріалів і одночасно обмеженими за людським капіталом та продуктивністю праці, російські виробники артилерії та боєприпасів неминуче зіткнуться в найближчій перспективі не стільки зі стагнацією, скільки зі скороченням виробництва», — йдеться в тексті.

Також в росії зростає дефіцит далекобійних ракет. Однак рф маскує цей дефіцит обстрілами українських міст з далекобійної реактивної артилерії та використанням комплексів ППО/ПРО С-300/С-400 для ударів по наземних цілях.

Навряд чи російська промисловість має потенціал для серйозного збільшення виробництва ракет через не лише ембарго на постачання обладнання та кадрових обмежень, а й через порівняно низьку продуктивність праці, йдеться у тексті.

Також відомо про можливий дефіцит бронетехніки.

«Навіть з урахуванням підвезення відносно свіжої, нехай і не нової бронетехніки з військових частин та баз зберігання, левову частку за збереження високої інтенсивності бойових дій до кінця 2022 року скерують на ремонт, за умови, що не буде знищена», — пише видання.

Ситуація в авіації, «на перший погляд, виглядає краще». Сьогодні з урахуванням втрат росія все ще здатна тримати біля кордонів приблизно 400 бойових літаків різних типів і приблизно 360 вертольотів, хоча не всі є ударними.

«Проте здійснювати повномасштабну повітряну кампанію росія не може від початку війни, а зараз її можливості для такої кампанії лише зменшилися», — йдеться у статті.

Схожі новини