Передплата 2024 «Добрий господар»

Коронавірус на Львівщині прогресує: пік очікується у середині жовтня

За останній місяць від штаму Омікрон померло чотири людини, які, крім «корони», мали важкі супутні хвороби

На Львівщині - чергова хвиля коронавірусу, щотижня фіксують все більше хворих. Станом на 31 серпня, на стаціонарному лікуванні перебуває 267 осіб (для порівняння, у першій декаді серпні було 134, — Авт.), 70% пацієнтів — жінки.

Про це повідомив у коментарі для «ВЗ» директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

«Ковід нікуди не зник! Ми увійшли у чергову хвилю. Уже п’ятий тиждень поспіль фіксуємо зростання кількості хворих на ковід, є штам Омікрон, — наголошує чиновник. — Це той штам, що і був до війни. Пацієнти, які перебувають на стаціонарному лікуванні з діагнозом ковід, переважно старшого віку, які мають низку супутніх захворювань. Коронавірусна інфекція спричинила загострення хвороб».

За останній місяць від штаму Омікрон, каже Чемерис, померло чотири людини, які, крім «корони», мали надто важкі супутні хвороби.

Орест Чемерис прогнозує, що пік захворювання на ковід буде у період осіннього похолодання — з середини жовтня. Також спалах хвороби очікується з 1 вересня, коли стартує навчальний сезон.

«Закликаю вакцинуватися, особливо бустерною дозою, — продовжує розмову Орест Чемерис. — Вакцини для цього вдосталь — у поліклініках, центрах вакцинації, амбулаторіях… Станом на 31 серпня, майже 50% дорослого населення вакциновано першого і другою дозами. На жаль, бустерною дозою не поспішають вакцинуватися. Люди, які мають бустерну дозу хворіють рідше, або в легшій формі».

Схожі новини