Передплата 2024 «Добрий господар»

Ми не були готові підривати мости: Подоляк про 24 лютого

  • 30.08.2022, 17:15
  • 3 496

Однією з головних помилок на початку повномасштабного вторгнення росії була неготовність знищувати об'єкти інфраструктури, аби зупинити окупантів

Михайло Подоляк. Фото із мережі
Михайло Подоляк. Фото із мережі

Про це заявив радник глави ОП Михайло Подоляк.

«На мою думку, одна з головних помилок, це коли почалося інтенсивне вторгнення, але ніхто — ні наші громадяни, ні військові, ні ми як органи управління — не могли повірити в те, що це відбувається у XXI столітті та відбувається з нами. Того раннього ранку 24 лютого ми психологічно не були готові підривати мости, наприклад», — наголосив він.

За його словами, ситуація змінилася вже ввечері 24 лютого.

«Кілька годин думали: ми вкладали кошти у комфорт для людей, як тепер руйнувати все це? Ось цю тодішню неквапливість вважаю фундаментальною помилкою. Однак десь о 18:00 вже побачив в очах рішучість: заради захисту країни все руйнуватимемо разом із цими російськими іржавими танками. Ми ж думали, що з того боку теж люди, що вони дбайливо ставитимуться до будинків, мостів та іншої інфраструктури», — додав радник очільника ОП.

«Загалом, коли зникли всі сумніви, розпочалося максимально жорстоке знищення елементів інфраструктури. Треба зруйнувати — зруйнуємо, головне знищити енну кількість техніки ворога та його самого. Ми швидко розібралися, що перед нами орда», — зазначив Подоляк.

Він пояснив, що влада припустилася стратегічних, інформаційних та кадрових помилок.

«Ви хочете знайти стратегічні помилки. Але, як на мене, сьогодні говорити, що Україна припустилася їх, неправильно. Тактичні, ситуативні, деякі інформаційні - так. Кадрові помилки також є, безумовно. Адже одна справа працювати у мирний час, інша — у воєнний. Якщо видно, що людина не справляється з кризою, що перебуває в пригніченому стані, тобто — вона не готова ухвалювати рішення і брати на себе відповідальність, її треба швидше позбуватися», — підсумував Подоляк.

Схожі новини