Передплата 2024 «Добра кухня»

Для бригад Тероборони шиють зимову форму

Тканину подарували волонтери зі США

Американські волонтери подарували Львову тканину для військових одностроїв — на пів мільйона гривень. З «піксельної» тканини, яка відповідає стандартам НАТО, можна пошити понад тисячу комплектів форми для двох львівських бригад Територіальної оборони — 125-ї і 103-ї.

Майже половину одностро­їв уже пошили й передали за­хисникам. Це форма для осін­ньо-зимового періоду. Над пошиттям працюють вісім львівських фірм. З тканини, крім форми, виготовляють та­кож кашкети, аптечки, баули тощо.

«Подаровано 4 тисячі 241 погонний метр „піксельної“ військової тканини за стан­дартами НАТО, що дає змогу пошити 1100 форм, — зазначи­ла керівниця департаменту фінансової політики Львів­ської міської ради Вікторія Довжик. — Тканину нам по­дарували, ми лише заплати­ли за вартість виготовлення форми. Це суттєво зменшило витрати з міського бюджету. Наприклад, вартість виготов­лення одного костюма — 740 грн. Якби ж ми купували ткани­ну, орієнтовна ціна форми ви­ходила би 1200 грн. Вартість кашкета, якщо купувати ткани­ну, — 117 грн, а 57 грн — якщо тканина від благодійника».

Представник американ­ського благодійного фонду Юрій Шпіцер розповів: «Во­лонтерську організацію за­снували українці, які живуть у Чикаго. Допомагаємо з пер­ших днів повномасштабного вторгнення росії. Працюємо лише з офіційними органами та структурами, які мають під­писані меморандуми зі ЗСУ, з МВС, від них отримуємо за­пити, що необхідно нашим захисникам. Одним з таким запитів було пошиття одно­строїв. Прийняли рішення за­купити тканину, а саме пошит­тя організувати в Україні».

Схожі новини