Передплата 2024 «Добра кухня»

Готуємося до нового сезону: стильні тренди осені 2022

  • 29.08.2022, 13:10
  • 1 351

Стрімке та яскраве літо майже минуло та залишило за собою метеорит приємних вражень. Коли як не в останні серпневі дні почати готуватися до осіннього сезону та вивчати модні тенденції?

Перевірено, що стильні образи, небанальні аксесуари та хороший настрій можуть прогнати осінню нудьгу й дати змогу зануритися в казкову атмосферу. Про найактуальніші осінні тенденції розповідаємо в статті!

Сонячні кольори та різноманіття тканин

Провідні світові дизайнери радують своїх шанувальників яскравими кольорами, серед яких найзатребуванішими є сонячний помаранчевий, рожевий, небесно-синій, трав’янисто-зелений. Що стосується тканин, коротко охарактеризуємо наймодніші.

  • Усі види трикотажу, зокрема шкарпетки https://eva.ua/q-noski/ надзвичайно актуальні, оскільки вони забезпечують комфорт під час холодів та дають змогу «гратися» з текстурами та техніками, що помітно в колекціях Acne Studios і Chloé.

  • Плетіння стає ще моднішим: «светри бабусі», затишні скандинавські візерунки, лаконічні пончо та шарфи не тільки зігріють, а й нададуть образу додаткового шарму.

  • Справжній мастхев — необроблена джинсова тканина без контрастного декору й прострочення, так званий raw denim.

  • На вістрі модних трендів перебувають і традиційні жіночні тканини (сатин, шовк, атлас).

  • Не втрачають своєї актуальності шкіра й хутро, до яких приєднався вініл.

До речі, дуже модними будуть оксамит та вельвет, класичні осінні тканини, а також такі красиві фактури як мереживо та плісе. Справжнім трендом обіцяє стати кардиган, виготовлений з плісированої тканини.

Інші цікаві осінні тренди, які варто взяти до уваги

Сучасна мода прекрасна своєю варіативністю та різноманітністю, тому створювати стильні образи можна навіть з мінімумом речей, якщо додати ультрастильні деталі та грамотно розставити акценти.

Дуже довгі рукави

З одного боку, довгі рукави — це практичне рішення, яке дасть змогу тримати руки в теплі холодними та вітряними днями. З іншого — вони видовжують силует, роблять його тендітнішим. Найкращий варіант для образів у стилі casual.

Квіткові принти на одязі та аксесуарах

Ніжні або навпаки яскраві барви квіткових принтів, які актуальні влітку, не втрачають своєї доцільності й восени. Вони нагадають про приємні моменти відпустки, цікаві подорожі та погожі дні. Наймоднішими є сукні, піджаки, спідниці всипані квітами.

Шовкові хусточки

Хустка з шовку (однотонна або з принтом) — ідеальний модний аксесуар, виразний та лаконічний водночас. Дизайнери радять носити їх на голові, шиї або на сумці. Така деталь надасть вашому образу довершеності та нотки грайливості.

Ботфорти

Можливо, це трохи несподівано, але вони знову повертаються! Ботфорти будуть модними цієї осені. Дизайнери пропонують не тільки чоботи на високих підборах, а й практичніші варіанти на тракторній підошві, зручні та стильні водночас.

Тепер ви знаєте, що буде модним восени 2022 року та зумієте правильно розставити акценти у своєму образі. Додайте до цього хороший настрій, любов до життя, упевненість у собі, й тоді осінь точно стане прекрасною.

Схожі новини