Передплата 2024 «Добрий господар»

росіяни планують у вересні референдум на Донбасі

  • 26.08.2022, 15:30
  • 743

У кремлі хочуть реалізувати свій задум 14 вересня

Фото із мережі
Фото із мережі

Про це пише видання «Верстка».

Тоді планують псевдоголосування на території лише двох український областей — Луганської та Донецької. росіяни контролюють лише приблизно 60% Донецької області.

За даними джерел, у кремлі хочуть зробити це «якомога швидше», оскільки ситуація як на фронті, так і в ідеологічному плані зупинилася. Там визнають, що війна триває не за планом, і очікувалося, що принаймні Донецька та Луганська область вже кілька місяців як будуть окуповані.

Тому у кремлі хочуть зробити «референдуми», оскільки у росії люди починають більше звертати увагу на санкції та зростання цін, а інтерес до війни падає. За даними внутрішніх опитувань російської влади, війну підтримують приблизно 50−60% росіян, але зараз цей відсоток зменшується.

Очікувані результати таких «референдумів» теж досить непрогнозовані. У росії прагнуть досягнути показника «80 на 80» — 80% за приєднання до рф і 80% явки.

«Наш співрозмовник припустив, що і ці цілі можуть змінюватися, а результати — „виправлятися“ за допомогою фальсифікацій, якщо цього захоче перша особа. Надзавдання референдумів — продемонструвати абсолютну впевненість населення територій у тому, що вони хочуть приєднатися до росії», — пише видання.

Є ще одна проблема — погана підготовка до таких «референдумів». Усе через те, що мешканці на окупованому Донбасі мають базові проблеми — з їжею, електропостачанням, безпекою та теплом. Джерела видання оцінюють готовність до псевдоголосування на Луганщині на 60%, а на Донеччині — на 40%. Однак всі «виборчі структури» тримають у бойовій готовності, щоб у разі отримання команди розпочати «референдуми» максимально швидко.

Щодо інших окупованих областей, то там наразі варіант «референдумів» не розглядають. Можливо, у кремлі захочуть зробити їх пізніше. Тут все залежатиме від ситуації на фронті.

У росії прагнуть, щоб ці «референдуми» ознаменували початок президентської передвиборчої кампанії путіна. Вибори у росії заплановані на березень 2024 року. Водночас прихильність росіян до влади зменшується, а воєнних успіхів на фронті немає — тому, за допомогою «референдумів», там хочуть досягти так званого «кримського ефекту» і різко підняти свої рейтинги.

Схожі новини