Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пенсіонери та самотні - перші. Але грабують не лише їх…

Як шахраї у трускавецького підприємця 400 тис. грн видурили

Зазвичай, як свідчить кримінальна статистика, від різних шахрайських оборудок найчастіше потерпають пенсіонери, найбільш довірлива та беззахисна категорія українців. Саме до самотніх, відірваних від активного життя людей найперше навідуються крадії та грабіжники.

Старших легше вивести з внутрішньої рівноваги, «розвести» за допомогою різних повідомлень та пропозицій, які так щедро сьогодні адресуються власникам смартфонів, ніж, наприклад, підприємців. Але діловий люд також не застрахований від шахрайських дій нечистих на руку ділків.

Про цю історію на сьогоднішній понеділковій нараді у Трускавецькій міській раді розповів заступник начальника сектору реагування патрульної служби Трускавецького відділення поліції ГУ НП у Львівській області Андрій Пахович.

Поліцейських важко чимось здивувати. Але цього разу виглядає так, що, почувши про подробиці видурення шахраями у місцевого підприємця 400 тис. грн власних коштів, навіть їм відібрало дар мови. Як все сталося, чим пояснити надмірну довірливість підприємця, який не лише відреагував на надіслане у його месенджер підозріле посилання, а й сумлінно, як учень у школі, назвавши «добродійникам» номер свого телефона, поділився з ними своїми особистими даними, важко сказати. Хіба поспівчувати можна цій людині - згадані вже 400 тис. грн миттєво щезли з її банківського рахунку. Хоч стій, хоч плач, хоч голову попелом посипай!

Чому такі речі проходять? Багато що пояснює сьогоднішня війна, викликана нападом рашистів на Україну атмосфера підвищеної тривожності, в якому перебуває українське суспільство. Все це позначається на психіці, поведінці людей. Відволікаємося, втрачаємо концентрацію. Цим, як наголосили у розмові з нами трускавецькі правоохоронці, і користають злочинці. Для них нічого святого немає. На це вказує й сьогоднішня кримінальна статистика — кількість злочинів невпинно зростає.

Схожі новини