Передплата 2024 ВЗ

На Львівщині поширюється штам коронавірусу «Омікрон»

Першу дозу вакцини отримали близько 60% мешканців області, дві дози — 45%

Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Львівській області, як і у Європі, знову поширюється захворювання на коронавірус — штам «Омікрон». Чим ближче до осені, тим більше буде хворих, прогнозують медики. Станом на 5 серпня, у медичних закладах області лікуються сто хворих на коронавірусну інфекцію. Щодня до лікарні поступає 5−6 нових хворих.

Про це повідомив у коментарі для «ВЗ» директор департаменту охорони здоров‘я Львівської обласної військової адміністрації Орест Чемерис.

«Третій тиждень поспіль фіксуємо на Львівщині зростання захворювання на коронавірус, — наголошує чиновник. — Кількість осіб, які поступають на стаціонарне лікування, теж зростає. Хворіють на штам „Омікрон“, інших штамів немає. Ми уже увійшли у чергову хвилю захворювання».

За словами Ореста Чемериса, попри воєнний стан, хворих на коронавірус є чим лікувати, медикаментів вистачає.

Ситуація із вакцинацією хороша, але до ідеалу далеко. Першу дозу вакцини, інформує пан Чемерис, отримали близько 60% мешканців Львівської області, дві дози — 45%.

«Хто не отримав бустерну дозу, закликаю вакцинуватися, — зазначив Орест Чемерис. — Працюють центри масової вакцинації. Днями отримали чергову партію вакцини Pfizer».

Схожі новини